Weekly News

20/11/2019

Пронајдени 93 артилериски гранати 105 мм и 2 гранати 122мм


На излезот од Прилеп на стариот пат кон Битола, во нива се пронајдени 93 артилериски гранати 105 мм и 2 гранати 122мм. Откопувањето е извршено на ден 19 и 20.11.2019 година од страна на пиротехничар од ПОЗС Битола. Транспортот до магацинот за складирање е извршен со полициско обезбедување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации