Logo

10/05/2019

Работен состанок во Здружената оперативна команда


Денес, 10.05.2019 година, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафероски  со своите соработници на покана на бригадниот Генерал Орце Јордев, одржаа состанок во Здружената оперативна команда. На состанокот се дискутираше за идните планови и активности помеѓу ДЗС и АРМ, како и за учество во вежби кои што би се одржале во иднина помеѓу сите релевантни институции во безбедносните систем. Во следниот период е договорено да се одржат повеќе координативни состаноци околу можните сценарија за вежбите. Сите овие активности ќе бидат со цел за исполнување на пропишаните НАТО стандарди кои нашата земја мора да ги исполни во наредниот период.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации