Logo

24/04/2019

Семинар на тема: „Планирање,подготовка и координација на итна евакуација“


На 16 и 17 Април, 2019 година вработените од Дирекцијата за заштита и спасување, Асим Селмани и Горан Андов учествуваа на семинар во Белград, Република Србија на тема: „Планирање,подготовка и координација на итна евакуација“. На семинарот активно учество земаа сите земји од регионот: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Црна Гора, Романија, Словенија, Турција. Претставниците од ДЗС ги преставија своите активности и можности при спроведување на евакуација која е надлежност на Дирекцијата за заштита и спасување. Претставникот на ДЗС, Асим Селмани имаше презентација на тема: „Итна евакуација“, каде што ги претстави искуствата од минатото, обуки, вежби, вклучување на едукативниот процес и др.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации