Weekly News

23/03/2019

Пронајдена артилериска граната 75мм од Првата светска војна


На 23.3.2019 (сабота) во 10.15ч. пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување од приватно дворно место во с.Лажец, општина Битола, подигна артилериска граната 75мм од Првата светска војна. По подигнувањето гранатата беше пренесена на безбедна локација во Битола.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации