Logo

22/04/2018

Акција "Македонија без отпад"


На ден 22.04.2018 година по повод денот на планетата Земја се одржа Акцијата "Македонија без отпад" со чистење на езерото Козјак. Во организација на МЖСПП во соработка со здруженијата „Гоу Грин“ , „ЦНВП Македонија “ , ДЗС, ЦУК, ..... се организираше чистење на езерото Козјак од тврд отпад. ДЗС зема учество со два чамци со екипаж и четири моторни возила со вкупно 16 членови.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации