Weekly News

26/12/2018

Нови вработувања во одделението за специјализирани услуги со воздухоплови во Дирекцијата за заштита и спасување


Во одделението за специјализирани услуги со воздухоплови вработени се Раководител на одделението, 4 пилоти и 2 механичари (еден со овластување Б1 и еден со овластување Б2)
Пилотите следната 2019 година ќе одат на преобука за Тип- АТ-802 А, во Италија и Шпанија.
Механичарите, исто така, следната година ќе одат на обука за Тип-АТ-802.
Дирекцијата за заштита и спасување и во 2019 година, во континуитет ќе продолжи со кадровско екипирање и матријално техничко опремување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации