Weekly News

26/12/2018

Презентација за заштита од сите несреќи во ОУ „Мирче Ацев“


Денес, 26.12.2018 (среда), тим на Дирекцијата за заштита и спасување беше во посета на ОУ “Мирче Ацев”, во општина Ѓорче Петров, каде кај учениците од VI одделение, одржа презентација за заштита и спасување од сите катастрофи.
Во склоп на Кампањата ”Намалување на заканите од поплави”, тимот на учениците им делеше и флаери.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации