Weekly News

25/12/2018

СОВЕТИ ЗА ГРАЃАНИТЕ


-    Не поклонувајте на децата и на останатите,  нешто од што би можеле да се повредат;
-    Секогаш бидете пример за своето дете, бидејќи децата петардите не ги доживуваат како опасни ако и вие ги користите;
-    Предупредете ги децата да не си играат со непознати предмети;
-    Ако поседувате оружје, чувајте го, на недостапни и заклучени места за децата;
-    Разговарајте за опасностите, но и за можностите за заштита од пиротехнички средства;
-    Најдобра превентива е некористење на пиротехника и други експлозивни и убојни средства, бидејќи празниците може да се прослават и поинаку – поубаво,побезбедно и посвечен и
-    Сите пиротехнички средства може доброволно да се предадат на полицијата без санкции.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации