Weekly News

25/12/2018

Кампања "Намалување на заканите од поплави"


Во склоп на кампањата "Намалување на заканите од поплави" денес 25.12.2018, тим од Дирекцијата за заштита и спасување на населението во централното градско подрачје му делеше флаери со цел подигање на јавната свест и препораки и совети за однесување при оваа катастрофа

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации