Weekly News

23/12/2018

Одстранети две неексплодирани артилериски гранати


На ден 23.12.2018 година во 16 часот, пиротехничар од ДЗС од Подрачното одделение во Битола, подигна две неексплодирани артилериски гранати. Едната со калибар 75 mm, а другата со 105 mm. Гранатите беа пронајдени на патот помеѓу селата Брод и Сливица, општина Новаци од страна на граничната полиција Меџитлија.По подигањето беа пренесени на безбедна локација во Битола.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации