Logo

05/12/2018

Средба со вториот секретар во Амбасадата на Руската Федерација во РМ


На 5.12.2018 година, во Дирекцијата за заштита и спасување се одржа средба помеѓу директорот, г-дин Аднан Џафероски и вториот секретар во Амбасадата на Руската Федерација во РМ, г-дин Виктор Диакив. Се разговараше за досегашната, но и за можностите за унапредување на идната соработка во сферата на цивилната заштита помеѓу ДЗС и руското Министерство за вонредни ситуации. Гостинот ја пренесе подготвеноста на руската страна да помогне со своето искуство, експертиза и техника, онаму каде што Дирекцијата ќе изрази потреба и ќе определи приоритети.
Имајќи ги предвид позитивните искуства на претставници на ДЗС кои поминаа стручни обуки во Русија, создадени се предуслови за проширување на соработката во областа на превенцијата од и справувањето со последиците од природните и друг вид несреќи.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации