Logo

20/11/2018

Работилница за рамка на национален одговор Скопје


Од 5-9 ноември 2018 година во Хотел Порта Аеродром, Дирекцијата за заштита и спасување активно беше вклучена во Работилница за рамка на национален одговор Скопје, Република Македонија.
За време на оваа работилница имаше повеќе сценарија со настани во нашата држава (епидемија со птичји грип, закана од терористички напад, сајбер напад) со цел да се прикаже каква е рамката на националниот одговор подготвеноста, организирањето, координацијата и интеграцијата на задолжените субјекти во справување со вакви несреќи.
Поради континуитет во заштитата потребно е почесто да се организираат вакви работилници за планирање на сценарија, изработка на национален план за обуки и вежби.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации