Logo

20/11/2018

Показна теренска вежба "Есенска бура"


Овој четврток, 22.11.2018 година во 12 часот, во Криволак, Дирекцијата за заштита и спасување, ќе учествува во продолжението на показната теренска вежба "Есенска бура" која се одржа на 12-13.11.2018 година, во организација на АРМ.На вежбата ќе присуствуваат владини претставници, воени аташеа и амбасадори во РМ.
ДЗС и овојпат ќе учествува со тим за згрижување на внатрешно расселени лица и подигнување на шаторска населба.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации