Weekly News

16/11/2018

Учество на вежба за пребаравање, спасување и справување со последиците во услови на авионски несреќи, во Бугарија


Претставници од Одделението за меѓународна соработка и од Одделението за специјализирани услуги со воздухоплови на ДЗС, на покана од Генералната Дирекција за противпожарна и цивилна заштита на населението при МВР на Република Бугарија, во период од 19-21 ноември 2018 година, ќе присуствуваат, во својство на набљудувачи, на вежбата за пребарување, спасување и справување со последиците во услови на авионски несреќи.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации