Logo

12/11/2018

Крводарителска акција


Денес, понеделник (12.11.2018) вработените во Дирекција за заштита и спасување ја покажаа својата хумана страна, преку крводарителската акција што се спроведе во соработка со Општинската организација на Црвен крст-Кисела Вода и Институтот за трансфузиона медицина.
Акцијата се одржа од 10-14:30 часот во просториите на ДЗС.Ова е прва крводарителска акција во последните три години, во која се вклучија многу вработени.Својата хумана страна ја покажа и директорот на ДЗС г-н Аднан Џафероски.
ДЗС верува дека ваквите крводарителски акции во иднина ќе преминат во традиција со се поголем одзив од страна на вработените.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации