Weekly News

12/11/2018

Учество во теренската вежба „Есенска бура“


Екипата на Дирекцијата за заштита и спасување е подготвена денес и утре (12 и 13 ноември 2018 година), во Криволак, да земе активно учество во теренската вежба „Есенска бура“ во организација на Армијата на РМ. За потребите на вежбата Дирeкцијата ќе изработи шаторска населба за згрижување на внатрешно раселени лица и евакуација на граѓани со помош на чамци. На вежбата учество ќе земат и силите на АРМ и МВР.  Целта на вежбата е практична употреба на сили и меѓусебна координација со опремата и проверка на утврдените Стандардни оперативни процедури.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации