Logo

08/11/2018

Показна вежба во ОУ" Благој Кирков" - Велес


По повод 74 години од ослободување на Градот Велес, по иницијатива на Дирекцијата за заштита и спасување, општината Велес со ТППЕ  организираше показна вежба во ОУ" Благој Кирков" на тема: Евакуација при елементарни непогоди.Во склоп на вежбата беше презентирана и опремата која во изминатите неколку години преку ДЗС беше доделена на општина Велес. Преставниците од ДЗС утврдија дека опремата добро се одржува и е во одлична состојба, а пожарникарите се обучени и правилно ја користат.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации