Weekly News

07/11/2018

Отстранети 6 (шест) парчиња неексплодирани убојни средства


На 7.11.2018 година (среда) во 11:15 часот, на локалниот пат Битола, с.Дихово, при изведба на градежни работи откриени се 6 (шест) парчиња неексплодирани убојни средства, при што веднаш е пријавено во СВР Битола од каде што е известена и Дирекцијата за заштита и спасување -ПОЗС Битола. Пиротехничарот Г.Стефанов од ДЗС на лице место констатира дека станува збор за шест артилериски неексплодирани гранати со калибар 75 мм од Првата светска војна. Истите се безбедно подигнати, отстранети, пренесени и ставени на безбедна локација.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации