Logo

19/10/2018

Четвртиот активен работен ден од Peer Review скринингот започна со средба во Центарот за управување со кризи


Четвртиот активен работен ден од Peer Review скринингот започна со средба во Центарот за управување со кризи на која имаше запознавање со надлежностите и одговорностите на Центарот,запознавање со мисијата на Peer review во Македонија и посета на Регионалниот центар на ЦУКС

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации