Logo

03/06/2022

Основна обука за заштита и спасување од пожари на отворен просторНа ден 31.05 2022 година, Дирекција за заштита и спасување реализираше Основна обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор со постоечките тимови за брз одговор за гаснење на пожари (ТБО). 
Како и според планот обуката опфати постапки и мерки со кои беше организирана севкупната работа на организаторите и учесниците на истата.
Во рамките на изведената обука освен вработените во ДЗС беа ангажирани и Тимовите за брз одговор, учесници од Црвениот Крст на РСМ, доброволни противпожарни друштва, претставници од ЈП Национални Шуми, ТППЕ  на општините (Валандово, Струмица и Гевгелија) .
На тридневната обука се изреализира теоретски и практичен дел, со гореспоменатите учесници. На самата обука се приклучи и директорот на ДЗС г-дин Беким Максути кој ги следеше активностите и сите предвидени задачи. Обуката успешно заврши на 02.06 2022 година.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации