Logo

05/02/2021

Предавање на опрема за Територијалните Противпожарни Единици во состав на Републичките сили за заштита и спасување


На ден 05.02.2021, се вршеше предавање на опрема за Територијалните Противпожарни Единици во состав на Републичките сили за заштита и спасување  од страна на Дирекцијата за заштита и спасување.

Опремата е обезбедена од страна на ДЗС од средствата наменети за купување опрема за пожарникарите од што досега се распоредени 14 сета воздушни перници за кревање на терет и 14 сета сет хидраулични подопирачи за стабилизирање на лесни и тешки возила при сообраќајни несреќи.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации