Logo

27/01/2021

Презенација на опрема за зисмки услови


Денес во Охрид, зам. Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, Зулфикар Зејнула присуствуваше на презентацијата на опремата за спасување во зимски услови. Опремата беше обезбедена преку проектот „Нови можности за безбеден авантуристички туризам“ финансиран од Европската Унија преку ИПА2 програмата за прекугранична соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Албанија. Проектот е спроведен од Црвен Крст – Охрид, општина Дебрца, општина Грамш од Албанија и алпинистичкиот клуб „Патагонија“ од Охрид. 
Во презентацијата беше придружуван и амбасадорот на Европската Унија, министерот за локална самоуправа Горан Милевски и претседателот на општинската организација на Црвен Крст Сашо Точков.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации