Weekly News

23/11/2019

15-годишниот јубилеј на нуркачкиот центар “Амфора”


Оваа сабота, 23.11.2019г. во х.Филип, Охрид, претставник од Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваше на одбележувањето на 15-годишниот јубилеј на нуркачкиот центар “Амфора”. Центарот ја претстави новата нуркачка опрема и боците за нуркање кои работат на мешавина, адаптирани на наше поднебје.
ДЗС заедно со Центарот "АМФОРА" веќе 12 години активно работи и досега во три фази беше исчистено Охридското Езеро од неексплодирани убојни средства, со што е надмината бројката од 20 тони експлозив.
Во знак на досегашната успешна соработка со Центарот "Амфора" , ДЗС прими и Благодарница.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации