Weekly News

01/11/2019

Официјална посета на јапонската амбасадорка Н.Е. Кеико Ханеда


На 01.11.2019 директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафероски во официјална посета ја прими јапонската амбасадорка Н.Е. Кеико Ханеда. На оваа втора официјална средба директорот и се заблагодари на амбасадорката за иницијативата која досега беше покажана од страна на Јапонската амбасада. По кратката презентација на изминатите активностите на Дирекцијата за заштита и спасување, директорот го истакна значењето на поддршката во идните проекти во кои непосредно би била вклучена Цивилната заштита на Јапонија. На крајот на средбата од двете страни се истакна потребата од размена на искуства и експерти помеѓу двете држави и потпишување на билатерален договор.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации