Weekly News

31/10/2019

Засадени се дрвца во дворот на Дирекцијата


Денес 31.10 2019 (четврток) директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафероски заедно со вработените во дворот на Дирекцијата засадија дрвца.
Во наредниот период оваа акција ќе продолжи со цел раззеленување но и борба против аерозагадувањето.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации