Weekly News

30/10/2019

Итен координативен состанок поради активните пожари на повеќе локации низ Република Северна Македонија


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски, денес 30.10.2019г. (среда) одржа итен координативен состанок со вработените во секторот за Оператива и логистика при Дирекцијата за заштита и спасување, поради активните пожари на повеќе локации низ Република Северна Македонија. Подрачните одделенија при Дирекцијата за заштита и спасување се излезени на терен, додека авионите вршат воздушна поддршка при гасењето на пожарите на повеќе локации.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации