Logo

16/04/2019

Отворена дводневната обука за учесниците од ТППЕ за користење на хидрауличен алат за спасување од сообраќајни незгоди


На ден 16.04.2019 година, Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-динот Аднан Џафероски, ги поздрави присутните и ја отвори дводневната обука за учесниците од ТППЕ за користење на хидрауличен алат за спасување од сообраќајни незгоди во Република Северна Македонија. Оваа обука се спроведува во соработка на Дирекцијата за заштита и спасување со АРМОР ПЛУС ДОО увоз-извоз, со посредство на Холанската амбасада во Скопје, на 16 и 17 Април, 2019 година во просториите и капацитетите на ТППБр на Град Скопје. Обуката ја спроведуваат овластени лица од компанијата ХОЛМАТРО од Холандија и на истата присуствуваат 59 пожарникари од земјава и 4 гости-пожарникари од Република Хрватска.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации