Weekly News

02/04/2019

Работна посета во ЕВН за зајакнување на меѓуинституционалната соработка


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски, со своите соработници, во вторникот 2.4.2019 г.беше на работна посета во EVN, каде разговараше за отпочнување на меѓуинституционална соработка меѓу овие две институции.ДЗС има опточнато многу проекти кои планира да ги реалзиира во иднина, а за што и е потребна поддршка од општествено одговорна иснституција како EVN.Нивната соработка ќе даде квалитетен придонес кон градењето на современ безбедносен систем, кој се темели врз искуства, знаење , стручност и квалитет, но пред се соработка во превенција и едукација на населението бидејќи иднината им припаѓа на оние кои се подготвени.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации