Weekly News

04/04/2019

Средба со Јапонската амбасадорка Н.Е.Кеико Ханеда


Првиот човек на Дирекцијата за заштита и спасување, Г-н Аднан Џафероски, денес, четврток 4.4.2019 г. Во официјална посета во Дирекцијата, ја прими јапонската амбасадорка, Н.Е.Кеико Ханеда, запознавајќи ја со работата на ДЗС и разговараше за можна идна меѓу-институционална соработка и проекти меѓу Дирекцијата и амбасадата. Џафероски, кажа дека негова замисла е ДЗС која изминативе години како институција беше невидлива во општеството, да стане препознатлива, во што полека но сигурно успева и го трасира резултатот по тој пат. Директорот на ДЗС истакна и дека во целиот систем на заштита, се започнати темелни реформи за кои во иднина за нивно имплементирање ќе биде потребна соработка со нив.На крајот директорот го изрази своето задоволство од посетата со надеж за многу идни заеднички проекти.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации