Weekly News

18/03/2019

IPA DRAM и DPPI SEE работилница - Љубљана - Словенија


Вработените од дирекцијата за заштита и спасување Ивана Трипуновска и Горан Андов беа учесници на заедничката IPA DRAM и DPPI SEE работилница од 12 до 14.03.2019 во Љубљана Република Словенија каде што беше разговарано за одржливоста и ресурсите на државите.Целта на оваа заедничка работилница беше анализата на DPPI SEE за да се продолжи со работата на IPA DRAM на која модератор и експерт за мониторинг и проценка на IPA DRAM беше Гонзало Делгадо Гарсија од MSB Шведска.Во оваа работилница учество земаа и експерти од Република Словенија, Турција Романија, Бугарија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Косово и Италија.Резултатите ќе бидат презентирани на повисоко ниво на следниот регионален состанок на DPPI SEE во Тирана во Април.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации