Weekly News

05/02/2019

Работен состанок со УХМР и АД Водостопанство


Денеска во Дирекцијата за заштита и спасување се одржа договорен работен состанок заедно со УХМР и АД Водостопанство. На овој состанок се разговараше за соработка при преземање на превентивни активности во делот на превенција од можни поплави.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации