Weekly News

12/01/2019

Исчистен е патниот правец кон село Древеник


Во текот на вчерашниот ден 11.01.2019 исчистен е патниот правец кон село Древеник, со што е обезбедена нормална комуникација на жителите од селото. Чистењето го изврши ЈП Македонија Пат подружница Битола со своја механизација, со помош на РЕК Битола.
Целокупната активност е изведена во координација на Подрачното одделение за заштита и спасување-Битола, со што е отстранета и последната бариера за комуникација на населението на територијата на општината.
Останатите сообраќајници се исчистени и сообраќајот нормално се одвива. ДЗС и понатаму секаде ја прати ситуацијата со временските услови и делува таму каде што има потреба.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации