Weekly News

21/11/2018

Работилница за имплементација на NICS


На 19 и 20 ноември 2018 година во х.Београд, Струга, Дирекцијата за заштита и спасување учествуваше на Координативен состанок и Работилница на носечката група за имплементација на NICS. Носител на имплементацијата на проектот е Центарот за управување со кризи.
На Работилницата беше направена – Анализа од реализацијата на Планот за претсавување на NICS алатката во Југоисточниот плански регион, а беше поставен и Планот на активности за следниот период со акцент на одржување на мини тест вежби со членовите на носечката група од своите работни места во институциите.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации