Logo

11/06/2019

Oбука и тренинг вежба „СТАРАВИНА 2019“


На 8 и 9.јуни 2019 година просторните сили од Пелагонискиот регион за справување со пожари на отворен простор, одржаа обука и тренинг вежба „СТАРАВИНА 2019“.  Целокупната активност беше под менаџерската палка на Центарот за обука и Подрачното одделение од Битола при Дирекцијата за заштита и спасување. На вежбата учество земаа повеќе од 70 лица, припадници на просторните сили од општина Новаци, ТППЕ Новаци, доброволните друштва ФЕНИКС и АВА КОТА 1050, припадници на просторните сили од општина Прилеп, Битола, Крушево, како и доброволното друштво од Чаир, „Бајрам Мифтари“.
На  вежбата свое обраќање имаше директорот на ДЗС, г-н Аднан Џафероски, кој изрази задоволство и поддршка за реализирање на обука и  вежба за справување со пожари на отворен простор, со желба и надеж следната година во истата да се вклучат и екипи од соседството и регионот.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации