Logo

06/06/2019

Се заокружи обуката во Арцелор Миттал


На ден 05.6.2019 се заокружи обуката во Арцелор Миттал, со акцент на оспособување на вработените за заштита и спасување ,а посебно мерката за противпожарна заштита и мерката за евакуација од објект  - административната зграда во населба Железарница Скопје.Обуката е спроведена етапно, а присуствуваа 47 припадници на силите за заштита и спасување (штабот и универзалната единица),како и сите вработени кои во дените термини беа присутни на работните места.
Во консултација со генералниот директор и овластените лица од Арцелор Миттал поради сериозниот пристап и интересот на вработените е договорено во текот на оваа година да се организира  и практично показна-симулациска вежба со учество на силите и вработените од другите погони на овој правен субјект

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации