Logo

06/06/2019

Обука на просторните сили од Општина Дебарца


На ден 06.6.2019 во општина Дебарца престојуваше тимот од Центарот за обука на ДЗС,со цел спроведување и организирање на обука на просторните сили од Општина Дебарца.Во силите учествуваа претставници од штабот,универзалната единица и ЈП Комунални работи.Основна цел на обуката беше и запознавање со опасностите ,мерките за безбедност и карактеристиките на пожарите на отворен простор, како и методите и тактиките за учество на тимовите и справувањето со шумските простори.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации