Logo

23/04/2019

Манифестација по повод Светскиот ден на безбедноста и здравјето


На ден 23.04.2019 година, во просториите на АРЦЕЛОРМИТАЛ во нас. Скопска Железара, по повод Светскиот ден на безбедноста и здравјето се одржа манифестација каде присутните гости и вработените од страна на Генералниот директор Волвганг Марингер беа запознаени со работните успеси и активности во сферата на безбедноста и здравјето при работа во оваа компанија. По повод бројните активности беа доделени и бројни пофалници и благодарници до државните органи, локалната самоуправа и други трговски друштва, меѓу кои и Дирекцијата за заштита и спасување, а истовремено и на раководителот на Одделението за обука, Слободан Вуковиќ му е дадено посебно признание Пехар за најдобар обучувач за реагирање во итни ситуации.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации