Logo

19/04/2019

Обука на пожарникарите од ТППЕ за спасување од сообраќајни незгоди


Согласно соработката помеѓу Дирекцијата за заштита и спасување и ДПТУ „АРМОР ПЛУС“ ДОО увоз-извоз, во рамките на Центарот за обука спроведена е обука на пожарникарите од ТППЕ во Републиката за користење на хидрауличен апарат за спасување од сообраќајни незгоди. Обуката беше одржана на 16 и 17 Април 2019 година (вторник и среда) во просториите на ТППБр на Град Скопје – локалитет Автокоманда во Скопје. Обуката ја извршија овластени лица од компанијата ХОЛМАТРО од Холандија. На обуката учествуваа 59 пожарникати од ТППБр Скопје и ТППЕ Тетово, Прилеп, Гевгелија, Струмица, Кичево, Битола, Куманово, Велес, Кавадарци, Охрид, Кочани, Штип и Гостивар. Обуката ја отвори Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-динот Аднан Џафероски, а доделувањето на сертификатите се изврши по успешно спроведената обука од страна на претставниците на компанијата ХОЛМАТРО од Холандија и Заменик директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-динот Екрем Зендели.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации