Logo

19/04/2019

Обука на просторните сили во Македонски Брод


По барање на Градоначалникот на Македонски Брод, на ден 15.04.2019, Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување одржа обука на просторните сили со акцент на мерките: гасење пожар на отворен простор, евакуација и згрижување на настраданото население. На обуката присуствуваа 53 лица вработени во Општина Македонски Брод, ЈКП Комунална хигиена, ЈП Македонски шуми и претставници од ТППЕ – Македонски Брод и ПОЗС – Македонски Брод.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации