Logo

19/04/2019

Основна обука на одговорните лица на „Тиррена Скави С.П.А“ Италија


На ден 11.04.2019 година, тимот од Центарот за обука при Дирекцијата за заштита и спасување, спроведе основна обука на одговорните лица на „ТИРРЕНА СКАВИ С.П.А.“ Италија – подружница во Скопје, субјект кој работи на изградба на пат на делница Градско-клучка Дреново, како дел од патниот коридор 10Д. Обуката покрај другото опфати и обука на вработените за гасење на пожар на отворен простор.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации