Logo

19/04/2019

Извршени основни обуки на повеќе правни субјекти


На ден 9.04 и 10.04.2019 година, тимот од Центарот за обука при Дирекцијата за заштита и спасување, престојуваше во Валандово, каде со посредство и асистенција на ПОЗС Валандово се извршени основни обуки на повеќе правни субјекти, и тоа: ДПТУ „ГАМА ОИЛ“ ДООЕЛ С. Раброво, Валандово; ДПТУУ „МАМ ПРОМ“ ДОО увоз-извоз, с. Раброво, Валандово; ДПТУ „СОФИРА“ ДООЕЛ, с. Раброво, Валандово. Истовремено е извршена и обука на ППЗ и евакуација на образовни институции од подрачјето на Валандово на која учествуваа 68 лица – одговорни за заштитата и спасувањето во нивните работни средини.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации