Logo

19/04/2019

Обука на просторните сили во Општина Чучер Сандево


Во организација на Општина Чучер Сандево и Центарот за обука при Дирекцијата за заштита и спасување, на ден 05.04.2019 година е организирана обука на универзалната единица во која учествуваа вработени од ЈКП, ОУ „Александар Урдаревски“ и од локалното население. Основна тема беше справувањето со пожарите на отворен простор, шумски пожари, противпожарна заштита и евакуација од објект. Обуката беше успешно спроведена со целосен ангажман од учесниците.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации