Logo

27/03/2019

Обука за заштита и спасување во објектот на ОУ „Браќа Рамиз-Хамид“


На ден 27.03.2019 год. Во објектот на ОУ “Браќа Рамиз-Хамид” во Општина Шуто Оризари ,Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување спроведе обука на сите вработени во училиштето.Покрај основните теми од системот за заштита и спасување посебно е разработена мерката за противпожарна заштита на објектот и мерката за евакуација на учениците и персоналот.За 10 дена ќе се спроведе и завршна евакуациска вежба на училиштето со која сите ученици и персоналот ќе ја завршат планираната обука .

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации