Logo

27/03/2019

Eвакуациска вежба во услови на земјотрес во „СКОПЈЕ СИТИ МОЛ“


На ден 27.03.2019 Друштвото за трговија и услуги СЦМ РЕТАИЛ СКОПЈЕ ,СКОПЈЕ СИТИ МОЛ во склоп на трговскиот центар организираше евакуациска вежба во услови на земјотрес која ја спроведоа мониторинг центарот и оперативците од Агенцијата за обезбедување „ОСА“.На вежбата која ја мониторираше Дирекцијата за заштита и спасување,покрај вработените и посетителите на трговскиот центар учествуваа и Територијалната противпожарна бригада на Скопје и итната медицинска помош. Во текот на вежбата се спроведени оперативните процедури и стандардните постапки за евакуација на посетителите и вработените од објектот до собирното место и постапки при спасување од високи објекти ,евакуација на инвалиди и повредени и указување на прва медицинска помош.Од страна на Центарот за обука вежбата е оценета како успешна и добро организирана.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации