Logo

16/04/2018

Обука и вежба на просторните сили на „Комфи Ангел ДОО Прилеп“


На ден 16.04.2018 година, Дирекцијата за заштита и спасување спроведе обука и вежба на просторните сили на „Комфи Ангел ДОО Прилеп“. Обуката и вежбата ја спроведоа Центарот за обука, ПОЗС Прилеп и менаџментот на Комфи Ангел, по утврден План по мерките за ПМП,ППЗ и евакуација со утврдено сценарио за евакуација на дел од производствените капацитети. На вежбата присуствуваа околу 350 вработени.

Видео

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации