Logo

03/12/2018

СИМУЛАЦИЈА НА ПОЖАР ВО ПРОСТОРИИТЕ НА СОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“


На ден 30.11.2018 год. (петок), Подрачното одделение  во Демир Хисар при Дирекцијата за заштита и спасување, во СОУ „Крсте Петков Мисирков“- Демир Хисар изведе тактичко показна вежба за гаснење пожар и извлекување на учениците и персоналот, а учесници во вежбата и овој пат беа: ТППЕ - Демир Хисар, ОО на ЦК Демир Хисар, Брза помош и МВР - Демир Хисар.
Со вежбата се изврши проверка на функционалноста на планот за заштита и спасување на СОУ „Крсте Петков Мисирков“, Демир Хисар.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации