Logo

29/11/2018

Основна обука на вработените во ТД „Базаро“


Денес, 29.11.2018 (четврток), Центарот за обука при Дирекцијата за заштита и спасување, во ТД "Базаро" спроведе основна обука на вработените, и изврши запознавање со функционирањето на системот за заштита и спасување, правата и обврските на институцијата во системот, запознавање со нивната структура на просторните сили и посебно начините и постапките на вработените во процесот за евакуација, примена на мерките за против-пожарна заштита на објектите, начин на примена на истите, практична употреба на против-пожарните апарати, хидрантска мрежа и др.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации