Logo

21/11/2018

Дополнителна обука на просторните сили и тактичко показна вежба во Kнауф Радика AД Дебар


На 21 ноември 2018 година, Центарот за обука при Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваше во Kнауф Радика AД Дебар, каде беше спроведена дополнителна обука на просторните сили и тактичко показна вежба по сценарио на менаџментот на тема: “Справување со пожар, укажување на прва помош и евакуација на повредените, вработените и посетиттелите од објектите на Кнауф Радика АД Дебар”.
Вежбата ја раководеше штабот, а покрај внатрешните сили учествуваа и ТППЕ Дебар, Итната помош од Здравствениот дом на Дебар и сите вработени  присутни на своите работни места.Во сложени временски услови вежбата и обуката беа успешно завршени

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации