Weekly News

05/09/2018

Чистење на заглавени стебла и гранки околу столбовите на мостот „Гемиџии“ на реката Вардар.


 
Подрачно одделение на Дирекцијата за заштита и спасување во Велес, во рамките на своите надлежности врши константно следење на состојбите на терен при што се забележани заглавени стебла и гранки околу столбовите на мостот „Гемиџии“ на реката Вардар. Проценето е дека со надоаѓање на големи води постои опасност да дојде до сериозно оштетување на мостовската конструкција.
На иницијатива на Подрачно одделение на Дирекцијата за заштита и спасување во Велес одржан е состанок на 04.09.2018 год. со раководството на ЈП „Македонија пат” подружница Велес каде е заклучено на се излезе на терен со механизација на ЈП „Македонија пат” и поддршка на Дирекција за заштита и спасување Подрачно одделение Велес во материјално технички средства и опрема за да се отстранат насобраните стебла и гранки од столбовите на мостот „Гемиџии“.
Планираната акцијата започната е во 09.00 часот на ден 05.09.2018 година и учесниците во потполност го спроведоа планот и успешно ја релизираа планираната активност со што е отстранета опасноста од евентуални оштетувања на мостот при надоаѓање на голема вода во реката Вардар.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации