Weekly News

11/06/2019

Реагирање и спасување во случај на поплава


Претставници од Дирекцијата за заштита и спасување, Дејан Стојановски и Ариф Арифи учествуваа на обука за стручњаци  во Санкт-Петерсбург, на Универзитетот на Државната противпожарна служба МЧС-Русија, во периодот од 03.06 – 08.06.2019 година. Темата на програмата на која учествуваа е: „Реагирање и спасување во случај на поплава“, во организација на Српско-рускиот хуманитерен центар.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации